Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab
1 kg (karkowy) -
cebula
3 szt. (pokrojona w piórka) -
olej rzepakowy
3 łyżki -
czosnek
1 ząbek (rozgnieciony) -
rosół warzywny
150 ml -
Kminek cały Prymat
-
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Marynata
-
Marynata w płynie szlachecka Prymat
5 łyżek -
Owoc jałowca cały Prymat
1 łyżka (rozgniecione) -
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Marynowany w jałowcu karczek wieprzowy podany na duszonej cebuli z kminkiem
Cebulę zeszklić na oleju z czosnkiem, wlać bulion, dodać przyprawy i dusić, aż część płynu odparuje.
Mięso wyjąć z piekarnika, pokroić w plastry, ułożyć na cebuli z kminkiem i polać powstałym podczas pieczenia sosem.
Tak przygotowany schab można podawać z gotowanymi na parze kluskami.![]()
Komentarze (4)