Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w cieście francuskim

5.0
(28)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jeśli szukacie szybkiego przepisu na Wielkanocny obiad, sięgnijcie po przepis w którym użyte zostały tylko dwa składniki. Dzięki temu przepisowi szybki obiad, czyli biała kiełbasa w cieście francuskim będzie gotowa.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa biała 8 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cieście francuskim

Pieczona biała kiełbasa to danie, które stało się symbolem czy też daniem charakterystycznym dla Wielkanocy. Białą kiełbasę można zaserwować nie tylko w formie pieczonej, ale również gotowanej czy smażone. Przepis na pieczoną białą kiełbasę w cieście francuskim można uznać za jeden z łatwiejszych, zwłaszcza że do jego przygotowania wykorzystacie gotowe ciasto francuskie. Potrzebujecie tylko dwóch składników, by zrealizować ten przepis i jeden dodatek - ćwikłę SMAK, która dopełni całe danie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. z termo obiegiem i w między czasie przygotować pozostałe składniki.

2. Kiełbaski ponacinać niezbyt głęboko.

3. Ciasto podzielić na niewielkie kwadraty.

4. Na kawałku ciasta ułożyć kiełbaskę i zwijać dwa rogi ciasta po przekątnej.

5. Tak przygotowane układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10-12 min, lub do ładnego zrumienienia ciasta.

6. Po wyjęciu kiełbasek z piekarnika, podawać z dodatkami: chrzanem lub ćwikłą z chrzanem SMAK.

Szukacie innych przepisów wielkanocnych? Oto one:

Zupa chrzanowa z jajkiem

Pieczeń rzymska z ćwikłą

Jajka w sosie chrzanowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak