Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cieście francuskim
Pieczona biała kiełbasa to danie, które stało się symbolem czy też daniem charakterystycznym dla Wielkanocy. Białą kiełbasę można zaserwować nie tylko w formie pieczonej, ale również gotowanej czy smażone. Przepis na pieczoną białą kiełbasę w cieście francuskim można uznać za jeden z łatwiejszych, zwłaszcza że do jego przygotowania wykorzystacie gotowe ciasto francuskie. Potrzebujecie tylko dwóch składników, by zrealizować ten przepis i jeden dodatek - ćwikłę SMAK, która dopełni całe danie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. z termo obiegiem i w między czasie przygotować pozostałe składniki.
2. Kiełbaski ponacinać niezbyt głęboko.
3. Ciasto podzielić na niewielkie kwadraty.
4. Na kawałku ciasta ułożyć kiełbaskę i zwijać dwa rogi ciasta po przekątnej.
5. Tak przygotowane układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10-12 min, lub do ładnego zrumienienia ciasta.
6. Po wyjęciu kiełbasek z piekarnika, podawać z dodatkami: chrzanem lub ćwikłą z chrzanem SMAK.