Wielkanoc: Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    400 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2 szt. (pokrojone w piórka)
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • pieprz czarny ziarnisty

  • ziele angielskie całe

  • liść laurowy

  • kminek mielony

  • jajka przepiórcze

    kilka szt. (do dekoracji)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę z ziarnami pieprzu, zielem angielskim, liściem laurowym i ząbkami czosnku. Zmniejszyć ogień i włożyć białą kiełbasę. Parzyć przez około 20-25 minut, starając się nie doprowadzić do wrzenia.
Cebulę zeszklić na oleju rzepakowym, doprawiając solą, pieprzem i kminkiem. Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ewentualnie obrać ze skóry) i ułożyć na aromatycznej cebuli.
Podawać z przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi i puszystym chrzanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 28.10.2016 12:26
Wygląda rewelacyjnie:)
KORAL 26.03.2016 09:07
Super wygląda, chociaż prosta rzecz
ANNA LISIECKA OPALENICA 24.03.2015 13:39
CIEKAWA PROPOZYCJA. POLECAM
Christopher 11.04.2014 19:28
Ładna propozycja podania białej kiełbasy.
Wiktoria29 10.04.2014 19:44
świetny pomysł podania, niesztampowy, dekoracyjny
Lidzia 10.04.2014 16:39
Smaczniutka.
Pani Domu 10.04.2014 10:40
ciekawie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat