Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiełbasa biała
400 g -
czosnek
2 ząbki -
cebula
2 szt. (pokrojone w piórka) -
olej rzepakowy
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
-
Ziele angielskie całe Prymat
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Kminek mielony Prymat
-
jajka przepiórcze
kilka szt. (do dekoracji)
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem
Cebulę zeszklić na oleju rzepakowym, doprawiając solą, pieprzem i kminkiem. Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ewentualnie obrać ze skóry) i ułożyć na aromatycznej cebuli.
Podawać z przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi i puszystym chrzanem.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się