Pieczona biała kiełbasa z chrzanem jabłkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczona biała kiełbasa z cebulą, podlana piwem - niezwykle proste danie, a dodatek chrzanu jabłkowego to kropka nad "i" tego wielkanocnego dania.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa biała

    1/2 kg
  • masło

    4 duże łyż.
  • cebula

    3 szt.
  • mąka

    2 duże łyż.
  • piwo jasne

    200 mililitrów
  • chrzan jabłkowy Smak

    1 (175g) słoik

Do smaku:

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    2 szczypty
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do tego przepisu proponujemy małe cienkie kiełbaski białe.

1. Kiełbaski i pokrojoną w piórka cebulę wyłożyć na brytfannę podlać piwem, dodać masło, szczyptę soli i majeranek.

2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wstawić brytfannę do piekarnika i piec około 30-40 minut. 

3. Upieczoną kiełbasę wyjąć z piekarnika. Doprawić do smaku solą, pieprzem grubo mielonym.

Na półmisek wyłożyć kiełbaski i podawać z chrzanem jabłkowym Smak.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat