Chrzan wielkanocny

Chrzan wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet

    4 łyżki
  • woda

    6 łyżek
  • chrzan tarty

    6 kopiatych łyżek
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę, cukier, ocet zagotować. Gdy cukier się rozpuści dodać chrzan. Zagotować. Dodać roztrzepane jajka. Gotować całość ciągle mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodać łyżkę masła.


Jadwiga/Jaga85
To prosty przepis na chrzan który co roku gości na moim wielkanocnym stole.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasnaj

15.06.2015 21:22
świetny przepis

luna76

28.04.2015 16:58
uwielbiam domowy chrzan, ale takiego nie jadłam :)

Grazyna0211

07.04.2015 11:55
ciekawy przepis

Futka

03.04.2015 09:07
Ciekawa i bardzo smaczna propozycja na chrzan :)

gusia1000

20.03.2015 00:10
Warto taki robić.

IZABELA29

14.03.2015 10:17
juz trwają przygotowania do świąt

barbara11561

26.02.2015 23:37
takiego jeszcze nie jadłam ,warto wypróbować:)pysznie wygląda:)

Kejti

08.02.2015 23:52
Bardzo przydatny przepis :-)

2milutka

01.02.2015 12:39
fajny przepis:)

Wafelek2601

01.02.2015 12:16
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat