Chrzan wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet

    4 łyżki
  • woda

    6 łyżek
  • chrzan tarty

    6 kopiatych łyżek
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę, cukier, ocet zagotować. Gdy cukier się rozpuści dodać chrzan. Zagotować. Dodać roztrzepane jajka. Gotować całość ciągle mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodać łyżkę masła.


Jadwiga/Jaga85
To prosty przepis na chrzan który co roku gości na moim wielkanocnym stole.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 15.06.2015 21:22
świetny przepis
luna76 28.04.2015 16:58
uwielbiam domowy chrzan, ale takiego nie jadłam :)
Grazyna0211 07.04.2015 11:55
ciekawy przepis
Futka 03.04.2015 09:07
Ciekawa i bardzo smaczna propozycja na chrzan :)
gusia1000 20.03.2015 00:10
Warto taki robić.
IZABELA29 14.03.2015 10:17
juz trwają przygotowania do świąt
barbara11561 26.02.2015 23:37
takiego jeszcze nie jadłam ,warto wypróbować:)pysznie wygląda:)
Kejti 08.02.2015 23:52
Bardzo przydatny przepis :-)
2milutka 01.02.2015 12:39
fajny przepis:)
Wafelek2601 01.02.2015 12:16
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat