Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane pomidorami i mozzarellą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 5 cm średnicy
pomidory Lima 2 duże
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 4 plastry
mozzarella 50 gram
sól do smaku
zioła do pizzy
oliwa 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
Do dekoracji:
rukola
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane pomidorami i mozzarellą

Pomidory sparzyć wrzątnikiem i obrać ze skóry. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z cukrem, dodać pomidory, smażyć chwilę (3 minuty), mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, zioła do pizzy lub prowansalskie.

Pieczarki blanszować 3 minuty na parze.

Do środka pieczarek nałożyć sos pomidorowy, przykryć plastrem mozzarelli.
Piec 5-7 minut w 200 stopniach, do stopienia i zrumienienia sera.
Podawać na rukoli.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.10.2013 07:40
bardzo podoba mi się ta propozycja na przygotowanie kolacji
Alex_M 20.10.2013 17:38
bardzo mi się podoba :)
fotoviderek 20.10.2013 12:23
Taki smakołyk cieszy nie tylko oczy :)
adelajda 20.10.2013 10:36
bardzo lubię pieczarki nadziewane :)
Katarzyna59 20.10.2013 09:22
apetyczne pieczarki
Zdzisław 19.10.2013 14:51
dobre jedzenie podano
ONY_za_kare 19.10.2013 13:15
ale fajny pomysł! :)
Krystyna32 19.10.2013 13:04
apetyczne !
olkaaa 19.10.2013 10:37
chętnie spróbuję
bietka 19.10.2013 10:35
te pieczarki musza być bardzo smaczne :)
Jusiaa 19.10.2013 10:07
Świetny przepis, bardzo mi sie podoba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak