Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 średnich szt
mozzarella w kulce 1
papryczka chili 1
czosnek 4 ząbki
oliwki czarne Smak 16 szt
ser żółty starty 2 łyżki
pomidory suszone Smak 6 szt
salami 100 g
śmietana 18 proc 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
Pomidory, oliwki i mozzarellę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki pokroić w drobniutką kosteczkę.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane foto
2
Przełożyć do miski, dodać śmietanę i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane foto
3
Z pieczarek usunąć trzonki, a kapelusze nadziać przygotowanym farszem.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane foto
4
Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane foto
5
Zapiekać ok. 30 minut.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 28.01.2015 10:53
bardzo lubię takie pieczarki;)
ben-ka 28.01.2015 09:21
Dawno nie robiłam tego dania, czas to zmienić.
halina17 27.01.2015 20:09
Uwielbiam faszerowane pieczarki.
Małgorzata Pin 27.01.2015 19:57
smakowicie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak