Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto pietruszkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 2 pęczki
bazylia świeża 1 garść
pestki słonecznika 2 łyżki
pestki z dyni 2 łyżki
parmezan 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól 1 szczypta
oliwa 4 łyżki
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto pietruszkowe

Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Siekamy do skutku, oliwę dodajemy stopniowo, tak aby uzyskać pastę. Tak przygotowane pesto przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce, do 2 tygodni.

Polecam wykorzystać je zarówno do makaronów, grzanek czy innych dań i przekąsek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 02.12.2012 18:49
zawsze chciałam takie zrobić :) z pewnością jest smaczne i zdrowe :)
Anna169Hosz 02.12.2012 18:12
Robię bardzo podobne, smakuje świetnie.
Beata61 02.12.2012 17:58
bardzo lubię, pychotka !
TEtalicha 02.12.2012 17:48
świetne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak