Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w słonej zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 3 kg
woda 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki płaskie
marchew 1 szt
korzeń chrzanu 10-15 cm
Liść laurowy suszony Prymat 6=8 szt
ziele angielskie 10 szt
koper świeży 1 pęczek
ząbki czosnku 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w słonej zalewie

Patisony myjemy i układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy kawałek marchewki obranej, korzenia chrzanu, liść laurowy, ziele angielskie, po kawałku czosnku i kopru zielonego.
Wodę gotujemy z solą i zalewamy gorącą, zamykamy.
Zostawimy na blacie 2-3 dni i wynosimy do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 11.01.2017 23:39
super polecam
iskierka.ag 10.01.2017 12:37
Uwielbiam patisony :):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak