Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w słonej zalewie
Wodę gotujemy z solą i zalewamy gorącą, zamykamy.
Zostawimy na blacie 2-3 dni i wynosimy do piwnicy.
patison | 3 kg |
woda | 2 litry |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 łyżki płaskie |
marchew | 1 szt |
korzeń chrzanu | 10-15 cm |
Liść laurowy suszony Prymat | 6=8 szt |
ziele angielskie | 10 szt |
koper świeży | 1 pęczek |
ząbki czosnku | 4-5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: