Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybno- serowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 puszka w oleju
biały ser 30 g
czosnek 1 ząbek
jajko 1 małe
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżeczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybno- serowe

Kroki postępowania

1
Biały ser zmiksować blenderem aby był bardziej gładki.

Łososia odcedzić. Przełożyć do miseczki, dodać ser, jajko, bułkę tartą, pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie razem wymieszać.
Krok 1 - Paluszki rybno- serowe foto
2
Uformować z masy paluszki i układać na papierze do pieczenia.
Krok 2 - Paluszki rybno- serowe foto
3
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15- 20 min do momentu zarumienienia.

Ze względu iż używamy białego sera który się roztapia podczas pieczenia paluszki mogą się lekko rozlać. Gdy wyjmiemy je z piekarnika, nożem zawijamy je i formujemy z powrotem paluszek. Jest to bardzo proste, paluszki szybko się sklejają z powrotem.

Można je jeść na ciepło lub włożyć do lodówki aby się dobrze zwarły i stwardniały, później jeść na zimno z jakimś dipem.
Krok 3 - Paluszki rybno- serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.12.2014 17:32
Ciekawe danie, chętnie bym spróbowała.
EmciaPichci 31.08.2014 13:21
świetnie się prezentują!
Stenka 26.02.2014 19:57
fajny przepis
Kuchenka 17.02.2014 13:50
bardzo fajne są:)
Janina 17.02.2014 11:38
Ciekawy pomysł;)
ada.la 17.02.2014 11:31
ciekawe danie
noninka77 17.02.2014 11:16
interesujący przepis:)
usmiech 17.02.2014 10:53
ciekawy przepis
sylwia_sl 17.02.2014 10:48
podoba mi się
gibli 17.02.2014 10:42
smacznie wyglądają:)
marcia7 17.02.2014 10:21
dobrze wyglądają
V_kuchareczka 17.02.2014 10:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak