Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
okra
400 g -
ocet
2 łyżki -
czosnek ząbki
3 sztuki -
pomidory z puszki pokrojone
200 ml -
mielona kolendra
1/2 łyżeczki -
cukier trzcinowy
1 łyżeczka -
sól i pieprz
do smaku -
oliwa
do smażenia -
natka pietruszki
1 łyżka -
cebula
1/2 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Okra w pomidorach
Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż posiekaną cebulę i czosnek, dodaj kolendrę. Po chwili dodaj pomidory z puszki i okrę. Oprósz całość solą i pieprzem, dodaj cukier trzcinowy i gotuj przez ok. 10-15 minut. Na końcu do sosu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj całość. Gotowe.
Komentarze (4)