Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone już pokrojone do obiadu

3.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kilogramy
koper
korzeń chrzanu 1
Liść laurowy suszony Prymat 1 opakowanie
czosnek 1 główka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
woda 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone już pokrojone do obiadu

Ogórki myjemy i kroimy na ćwiarteczki. Korzeń chrzanu i czosnek obieramy.

Do naczynia przeznaczonego do kiszenia wkładamy gałązkę kopru, kawałek korzenia chrzanu, parę ziaren gorczycy, 2 ząbki czosnku, 2 listki laurowe. Wkładamy pokrojone ogórki.

Robimy zalewę: wodę i sól gotujemy i pilnujemy zeby sól rozpuściła się, nie trzeba gotować. Ogórki zalewamy zalewą ciepła i zakręcamy. Odstawiamy w ciemne miejsce, najlepiej do spiżarni lub piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.12.2013 22:43
Ciekawy pomysł, nigdy nie kroiłam kiszońców.
Iwona32 04.12.2013 13:28
super do obiadku:)
Barbara777 03.12.2013 09:34
ciekwy pomysł od razu pokrojone;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak