Ogórki kiszone już pokrojone do obiadu

Ogórki kiszone już pokrojone do obiadu

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kilogramy
  • koper

  • korzeń chrzanu

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 opakowanie
  • czosnek

    1 główka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
  • woda

    2 litry
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórki kiszone już pokrojone do obiadu

Ogórki myjemy i kroimy na ćwiarteczki. Korzeń chrzanu i czosnek obieramy.

Do naczynia przeznaczonego do kiszenia wkładamy gałązkę kopru, kawałek korzenia chrzanu, parę ziaren gorczycy, 2 ząbki czosnku, 2 listki laurowe. Wkładamy pokrojone ogórki.

Robimy zalewę: wodę i sól gotujemy i pilnujemy zeby sól rozpuściła się, nie trzeba gotować. Ogórki zalewamy zalewą ciepła i zakręcamy. Odstawiamy w ciemne miejsce, najlepiej do spiżarni lub piwnicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Anna169Hosz 06.12.2013 22:43
Ciekawy pomysł, nigdy nie kroiłam kiszońców.
Iwona32 04.12.2013 13:28
super do obiadku:)
Barbara777 03.12.2013 09:34
ciekwy pomysł od razu pokrojone;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat