Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy z oliwek 1/2 filiżanki
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
małą puszkę obranych pomidorów 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 kubka
starty ser 50 gr
bakłażan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bakłażany

Bakłażany przepołowić i obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku, wyjąć o dobrze odsączyć. Oliwę rozgrzać w garnku oraz poddusić drobno posiekaną cebulę i czosnek do zeszklenia. Pomidory przetrzeć przez sito do cebuli i gotować aż powstanie gęsty sos. Zdjąć z ognia i wymieszać z bułką tartą. Masę przyprawić solą pieprzem mielonym bazylią nałożyć na połówki bakłażanów. Posypać serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 15.11.2012 20:49
może być smaczne
Mysiunia 15.11.2012 19:55
jak dlugo pieczemy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak