Moje "chili con carne"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chude mi?so mielone

    0,5 kg
  • czosnek

    3 z?bki
  • cebula czerwona

    1
  • czerwona papryczka chilli

    1
  • marynowane papryczki chilli zi

    4
  • papryka czerwona

    1
  • pomidory krojone

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    ma?y s?oiczek
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Moje "chili con carne" foto
Mi?so mielone (ja mia?am z odt?uszczonej szynki, ale robi? te? z wo?owiny) wk?adam na teflonow? patelni? i sma?? na t?uszczyku który jeszcze si? z mi?sa wytapia. Przyprawiam kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Moje "chili con carne" foto
Nast?pnie do mi?sa dodaj? starty na tarce czosnek i cebul? pokrojon? w piórka.
Krok 3 - Moje "chili con carne" foto
Papryczk? chilli siekam drobno i dodaj? do mi?sa.
Krok 4 - Moje "chili con carne" foto
W nast?pnej kolejno?ci dodaj? zielone papryczki chilli marynowane, pokrojone w plasterki i papryk? czerwon? pokrojon? w paski. Dusz? pod przykryciem.
Krok 5 - Moje "chili con carne" foto
Po chwili dodaj? pomidory z puszki i podlewam odrobin? wody i koncentratu. Ca?y czas dusz? pod przykryciem.
Krok 6 - Moje "chili con carne" foto
Na koniec daj? fasol? i przyprawiam do smaku.
Krok 7 - Moje "chili con carne" foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 31.01.2012 21:16
przepyszne
Beatris 31.01.2012 21:08
Smakowicie si? zapowiada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat