mini foccacia z oliwkami i pomidorami

mini foccacia z oliwkami i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto drożdżowe:

    750 gram
  • pomidory suszone Smak

  • oliwki czarne Smak

  • bertram

  • Czarnuszka nasiona Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy od zrobienia włoskiego ciasta drożdżowego - przepis tu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html . Ciasto można też kupić gotowe (jest dostępne w marketach bez problemu).
Z ciasta formujemy nieduże kulki i lekko spłaszczamy je dłonią. Każdą kulkę smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy bertramem i czarnuszką. Na wierzchu układamy oliwki i pomidory.

Ostawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180stopni przez około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 19.06.2013 22:29
Od dawna mam ochotę na takie pieczywo :)
adam1f 11.03.2013 09:35
super pomysł
Cynowa_Beata 14.12.2011 16:21
bertramem hym.. pracowałam w sklepie z przyprawami ale nie kojarzę, czy są też na to inne nazwy :) No i super że z czarnuszka uwielbiam ją :)
Kuchareczekjeden 26.10.2011 12:56
ten bertram mnie zaintrygował
stokrotka 03.08.2011 08:51
fajna
lee-aa 01.08.2011 10:06
bertram to takie zioło, korzenno-ostre w smaku, podobne do rumianku :)
Nina7 01.08.2011 07:50
Prezentuje się pysznie:)
SmacznaPyza 31.07.2011 16:51
co to jest bertram?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat