Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki duże
20 sztuk -
oliwki zielone Smak
8 szt. -
oliwki czarne Smak
8 szt. -
oliwa
1/2 szklanki -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
2 łyżki -
czosnek
4 ząbki -
cytryny
4 cząstki -
kolendra
1 pęczek
Przepis i sposób przygotowania Dzień Dobry TVN: Aromatyczne szaszłyki z krewetek z czarnymi i zielonymi oliwkami
Zamarynowane krewetki i oliwki nadziewać na przemian na szpadki do szaszłyków w następujący sposób: krewetka, oliwka czarna, krewetka, oliwka zielona, krewetka, oliwka czarna, krewetka, oliwka zielona, krewetka, czyli po 5 krewetek i po 2 oliwki każdego koloru na każdej szpadce. Grillować na średnio rozgrzanym grillu, aż krewetki się zaróżowią.
Tak przygotowane szaszłyki z krewetek podawać ze świeżo siekaną kolendrą i cząstkami cytryny.
Komentarze (1)