Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 szt. -
parmezan
4 plastry -
parmezan starty
100 g -
szynka parmeńska
100 g -
szynka parmeńska suszona
4-6 plastrów -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
szalotka
2 szt. -
masło
2 łyżki -
natka pietruszki
-
oliwa
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku, odc. 46: Omlet z szynką parmeńską i parmezanem
Omlet z szynką parmeńską i parmezanem nie wymaga wielu składników i łatwo go przygotujesz w zaledwie 15 minut.
Zobacz jak krok po kroku przygotowuje go Michel Moran.
Kroki postępowania






Wykładamy na talerz. Na omlet kładziemy kilka kawałków suszonej szynki parmeńskiej i plastry parmezanu.
Bon apetit!
Komentarze (0)