Sałatka ze szparagów, łososia i makaronu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi marynowane Smak

    300 g
  • pomidorki koktajlowe

    50 g
  • cebula czerwona

    2 szt
  • sos

  • sos sałatkowy francuski Prymat

    50 g
  • oliwa

    150 ml
  • musztarda

    1 łyżka
  • sherry wytrawne

    50 ml
  • sok z połowy cytryny

  • sól morska

  • makaron penne

    200 g
  • groszek zielony

    100 w zalewie
  • łosoś wędzony

    100 g
  • natka pietruszki suszona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos francuski Prymat wymieszać z oliwą, dodać musztardę, sherry, sok z cytryny oraz natkę pietruszki Prymat. Całość doprawić solą i pieprzem. Szparagi przekroić wzdłuż na pół, dodać odsączony groszek, pokrojonego w paski łososia, cząstki pomidorków oraz cebulę. Wszystko połączyć z wystudzonym makaronem penne. Tak przygotowaną sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem, udekorować świeżą natką pietruszki. Do sałatki można również dodać mały pęczek rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
trufelek 02.04.2013 15:55
Pyszna, kolorowa sałatka! :)
barbara11561 06.05.2012 13:38
przepysznie wygląda,na pewno się skuszę na taką sałatkę:)szkoda że przez komputer nie czujemy zapachów tych pyszności:)
malaczarna23 03.02.2012 22:36
super:)
maryśka 01.07.2011 09:59
super taka kolorowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat