Grill: Sandwich z tapanade z czarnych oliwek i serem kozim i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser kozi

    200 g
  • pomidory suszone Smak

    8 szt
  • sos pesto

    2 łyżki
  • orzeszki piniowe

    1 łyżka (prażone)
  • rukola

    do dekoracji
  • Tapanede:

  • oliwki czarne Smak

    100 g
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • anchois

    1 łyżka
  • ciabatta

    8 kromek
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki tapenade dokładnie zmiksować, doprawić do smaku i nałożyć na opieczone w tosterze pieczywo. Na tak przygotowanych kanapkach ułożyć ser kozi, suszone pomidory i duże kapary. Kanapki doskonale smakują po zapieczeniu w piekarniku przez około 5 minut w temperaturze 180ºC. Przed podaniem kanapki skropić sosem pesto i posypać orzeszkami piniowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ziabela 15.08.2012 09:39
ale kolory
koniara40 06.08.2012 11:19
oliwki i kozi ser - idealne połączenie
Monika64 24.05.2012 02:51
Mniami
agnieszkalider 24.02.2012 09:44
Pyszności
SylwiaMagdaSabin 22.02.2012 08:42
super przepis
Zoso 13.02.2012 21:20
pyszne na śniadanko:)
Iza10 07.02.2012 08:50
z sosem czosnkowym tez smakuje : )
Joanna108 27.01.2012 10:39
ale pyszno?ci !!!!
kuba10019961 10.01.2012 10:45
nom pycha ;))
agunesu 03.01.2012 23:42
niezłe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat