Makaron z jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    400 gram razowy
  • jarmuż

    200 gram obgotowany
  • czosnek

    2 zabki
  • olej

    ok 3 łyżki
  • słonecznik łuskany

    1 garść
  • sól do smaku

  • pieprz

  • cebula

    1 sztuka
  • ser biały

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Cebulę przekrawamy na połowę i kroimy w plastry. Wraz ze słonecznikiem rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zrumienionej cebuli i słonecznika dokładamy pocięty drobno jarmuż. Chwilkę razem podgrzewamy i doprawiamy. Mieszamy całość z makaronem i pokruszonym serem. Podajemy na ciepło.
Jadwiga/Jaga85
To pyszne warzywo, którym jest jarmuż to nadal rzadkość na naszych stołach. Proponuje więc niezbyt skomplikowane w przygotowaniu połączenie go z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.09.2014 00:50
smaczne danie.
Klausia 29.08.2014 21:46
ciekawe danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat