Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

latte piernikowo- migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 110 ml
piernik 5 g
płatki migdałowe 7 g
bita śmietana 20g
Syrop: 10 piernikowy
kawa 10 (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: latte piernikowo- migdałowe

Do wykonania kawy niezbędny jest ekspres.
Spieniamy schłodzone mleko z syropem piernikowym. Przygotowujemy espresso.
Spienione mleko wlewamy do szklanki następnie wlewamy delikatnie kawę aby warstwy się nie zmieszały. Mleko musi być spienione do temperatury ok 80 stopni musi być klarowne i nie może mieć "bąbli". Dodatkowa pomoc:)
http://www.youtube.com/watch?v=De9-DGXwDYQ

Następnie dodajemy bitą śmietanę posypujemy płatkami migdałowymi i rozdrobnionym na mak piernikiem korzennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 15.05.2013 17:20
coś dla mnie! pycha!!!
Granita 05.03.2013 08:41
pyszne megakaloryczne szaleństwo:)
Janina 05.03.2013 08:20
bardzo pyszne
msmors 05.03.2013 08:20
bardzo ciekawy przepis
Konczi 05.03.2013 08:09
taką kawusie to ja poproszę :)
kasienka23 05.03.2013 06:54
wygląda świetnie! aż mam ochotę sobie takie zrobić :))
magduś83 05.03.2013 00:38
mmm... rewelacyjna kawka :)
justys759 04.03.2013 23:41
moja ulubiona kawusia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak