Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po Chińsku Lo - Din

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka, pokrojonej 300g
czerwonej cebuli perłowej (lub 120g
czosnek 2 ząbki
sosu z czarnej fasoli 30g
łyzeczka sosu sojowego 1
łyżeczka skrobi kukurydzianej 1
ćwierć łyżeczki soli
pół łyżeczki sosu sojowego
łyzeczka sosu ostrygowego
pół łyżeczki cukru
łyżki wody 2
imbir świeży 3 cienkie plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po Chińsku Lo - Din

1. Kawałki piersi z kurczaka mieszamy z sosem sojowym i skrobią kukurydzianą.

2. W patelni wok rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy czerwoną cebulę, smażymy na małym ogniu.

3. Kiedy cebula zmięknie wrzucamy mięso, dymkę, czosnek i sos z czarnej fasoli.

4. Wszystkie składniki smażymy około 4 minut. Dodajemy sól, sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i wodę.

5. Przykrywamy wok i gotujemy na małym ogniu około pół godziny. Gotowe! Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak