Krewetki w tempurze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    250 gram
  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1 szklank
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrażamy i myjemy. Mąkę i wodę gazowaną mieszamy razem doprawiamy solą i pieprzem. Powinniśmy otrzymać klejące ciasto. W cieście zamaczamy krewetki i wkładamy na mocno rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor.Ciasto najlepiej jak jest bardzo zimne można włożyć miskę z ciastem w kostki lodu.
Jumper123
Doskonale smakują z sosem słodko kwaśnym lub słodkim chilli

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 17.09.2015 10:18
Smaczne bardzo :)
Joannasz3190 15.09.2015 21:13
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat