Krem z pomidorami i cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • cukinia

    1 średnia
  • cebula

    1 mała
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietana kremówka

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • pietruszka zielona

    8 listków
  • siemię lniane

    2 łyżeczki
  • bazylia

    8 listków
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek.
Następnie przelać całą zawartość patelni do garnuszka, dodać puszkę pomidorów i cukinię obraną i pokrojoną w kostkę. Jak się zagotuje dodać pół szklanki wody, listki pietruszki i bazylii, przyprawić solą i pieprzem. Zostawić na małym ogniu i gotować około 10 min. Zdjąć z ognia, zmiksować blenderem, w czasie miksowania dodać łyżkę kremówki. Podawać z listkami botwinki i siemieniem lnianym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 03.04.2013 20:35
świetna zupa, też takie smaki lubię, zdrowa, można się najeść :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat