Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w kapuście kiszonej
Przepis na karkówkę pieczoną w kapuście kiszonej - tradycyjne, bardzo smaczne i niezwykle aromatyczne danie kuchni polskiej. Kapusta kiszona sprawia, że soczyste i miękkie mięso wieprzowe nabiera charakterystycznego, kwaśnego smaku.
Do karkówki pieczonej w kapuście kiszonej można dodać także kolorowe papryki, pieczarki czy marchewki. Będzie jeszcze lepsza!
Kroki postępowania
Karkówkę rozbijamy, obficie przyprawiamy i odstawiamy na godzinę.
Następnie smażymy na rumiano na rozgrzanej oliwie. Gdy usmażymy wszystkie plastry, na tej samej patelni podsmażamy cebule pokrojone w dużą kostkę.
Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190 stopni). Pieczemy około 40-45 minut, aby wszystkie smaki się połączyły i kapusta zmiękła.