Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele suszone

    300 g
  • Marynata do mięs klasyczna

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 szt
  • ketchup

    100 g
  • woda

    15 ml
  • sól morska

    do smaku
  • karkówka

    1 wieprzowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku foto
Połączyć Marynatę do mięs klasyczną z olejem.
Krok 3 - Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku foto
W umytym, osuszonym mięsie ostrym nożem zrobić nacięcie, dokładnie natrzeć mięso wewnątrz i na zewnątrz marynatą klasyczną do mięs połączoną z olejem.
Krok 4 - Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku foto
Morele wrzucić na dwie minut do wrzątku i po chwili napełnić nimi mięso. Karkówkę włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez półtorej godziny w temperaturze 180°C.
Krok 5 - Pieczona karkówka z morelami - Krok po kroku foto
Przed podaniem karkówkę pokroić w grube plastry i podawać z Party Dip Barbecue przygotowanym wedle opisu na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 27.05.2017 20:33
przepyszne mięso
Kasiaaa 25.04.2015 16:27
Bardzo apetyczna :)
marcia7 05.05.2014 16:45
fajnie nadziane
agus198900 08.07.2013 11:04
mmm;) wygląda apetycznie;)
lara 13.06.2013 13:40
wspaniała!!!
wyattearp 13.06.2013 11:51
też taką robię
Katarzyna59 13.06.2013 07:53
bardzo smaczne
Ola1984 13.06.2013 06:41
Lubię dodawać owoce do mięsa. To połączenie smaków jest jednym z moich ulubionych.
Mniam 13.06.2013 00:19
Tak robiłam schab, teraz muszę wypróbować z karkówką.
beniaminek 12.06.2013 23:16
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat