Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka wieprzowa
1,5 kilograma -
czosnek
5 ząbków -
oliwa
3 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 łyżeczka -
Kminek cały Prymat
1 łyżeczka -
Majeranek suszony Prymat
2 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Karkówka pieczona w rękawie
Karkówka pieczona w rękawie to pyszne i uniwersalne danie na obiad, śniadanie lub kolację.
By mięso nabrało odpowiedniego smaku, aromatu i soczystości zamarynuj je dzień wcześniej i odstaw na noc do lodówki.
Kroki postępowania

Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski.





Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 100 minut (bez przykrycia).

10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby mięso ładnie się zrumieniło.
Świetną alternatywą dla przypraw z przepisu jest zastosowanie w marynacie gotowej mieszanki Przyprawy do mięs Prymat.
Komentarze (7)