Pieczona karkówka z nutą ciemnego piwa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczona karkówka z nutą ciemnego piwa - przepis, który skradnie Wasze serca i brzuchy. Zobacz, jak zamarynować karkówkę, żeby była aromatyczna, a mięso było kruche.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników:

  • karkówka wieprzowa

    2 kg
  • piwo ciemne

    200 mililitrów

Marynata

  • Marynata o smaku ciemnego piwa Prymat

    1 opakowanie
  • olej rzepakowy

    3-4 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Karkówkę obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać piwem i piec pod przykryciem 2,5 godziny w temperaturze 180°C, aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat