Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Karkówka:
-
czosnek
1 ząbek -
woda
50 mililitrów -
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
2 łyżki -
Musztarda grillowa Prymat
2 łyżeczki -
karkówka
300 gramów
Ziemniak:
-
ziemniaki ugotowane
1 sztuka -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
rozmaryn
3 gałązki -
parmezan
10 gramów
Sposób przygotowania
W misce wymieszaj czosnek, wodę, przyprawę do karkówki oraz musztardę. W tak przygotowanej marynacie marynuj karkówkę przez ok. 1 godzinę.
Ugotowanego ziemniaka przetnij na pół oraz pozbądź się końcówek, posyp papryką wędzoną, rozmarynem oraz parmezanem.
Karkówkę i ziemniaka piecz na rozgrzanym grillu ok. 15 minut z każdej strony.
Gotowe danie podawaj z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi oraz cebulą.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się