Jajecznica z patelni

Jajecznica z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zgodzicie się, że jajecznica najlepiej smakuje nie z talerza, a z patelni? Podanie jej w ten sposób, jest świetnym rozwiązaniem na wspólne, rodzinne śniadanie, kiedy każdy poczęstuje się taką ilością, na jaką ma ochotę. Koniecznie podajcie ją ze świeżym pieczywem i doprawcie Przyprawą do jajek Prymat.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jajka duże

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • Przyprawa do jajek

  • szczypiorek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. W miseczce rozkłócić jajka i do masy dodać Przyprawę do jajek Prymat.

2. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulkę.

3. Wlać jajka i mieszać jajecznicę do uzyskania pożądanej konsystencji. 

Jajecznicę podawać na ulubionym pieczywie. Wedle uznania posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat