Jajecznica z patelni

Jajecznica z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zgodzicie się, że jajecznica najlepiej smakuje nie z talerza, a z patelni? Podanie jej w ten sposób, jest świetnym rozwiązaniem na wspólne, rodzinne śniadanie, kiedy każdy poczęstuje się taką ilością, na jaką ma ochotę. Koniecznie podajcie ją ze świeżym pieczywem i doprawcie Przyprawą do jajek Prymat.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jajka duże

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • Przyprawa do jajek

  • szczypiorek posiekany

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z patelni

Sposób przygotowania:

1. W miseczce rozkłócić jajka i do masy dodać Przyprawę do jajek Prymat.

2. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulkę.

3. Wlać jajka i mieszać jajecznicę do uzyskania pożądanej konsystencji. 

Jajecznicę podawać na ulubionym pieczywie. Wedle uznania posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat