Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z patelni

5.0
(41)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Zgodzicie się, że jajecznica najlepiej smakuje nie z talerza, a z patelni? Podanie jej w ten sposób, jest świetnym rozwiązaniem na wspólne, rodzinne śniadanie, kiedy każdy poczęstuje się taką ilością, na jaką ma ochotę. Koniecznie podajcie ją ze świeżym pieczywem i doprawcie Przyprawą do jajek Prymat.

Składniki:

jajka duże 4 sztuki
masło 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
Przyprawa do jajek do smaku
szczypiorek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z patelni

Przepis na jajecznicę z patelni, idealnie doprawioną, przez co bardzo smaczną i aromatyczną. Wspaniałe śniadanie, które wprawia w dobry humor!  

Sposób przygotowania:

1

W miseczce rozkłócić jajka i do masy dodać Przyprawę do jajek Prymat.

2

Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulkę.

3

Wlać jajka i mieszać jajecznicę do uzyskania pożądanej konsystencji. 

4

Jajecznicę podawać na ulubionym pieczywie. Wedle uznania posypać posiekanym szczypiorkiem.

Istnieje wiele różnych przepisów jak zrobić jajecznicę. Wypróbuj także domowe sposoby Doradców Smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak