Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami

Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Śniadanie podane prosto do łóżka! Pozwólcie sobie na odrobinę relaxu i rozpocznijcie dzień od uwielbianego śniadania, czyli świeżego pieczywka i twarożku z warzywami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • twaróg

    200 g
  • Przyprawa do twarogu

    1 łyżeczka
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • rzodkiewki

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cykoria

    4 liście
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka

Przepis na bułki maślane:

  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • drożdże świeże

    10 g
  • masło

    80 g
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    100 g
  • jajka duże

    2 sztuki
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami

Sposób przygotowania bułek:

1. Mleko, drożdże, cukier wymieszać, dodać jajka i zimne masło wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski.

2. Formujemy kulki, spłaszczamy, posypujemy czarnuszką i zostawiamy do wyrośnięcia na stolnicy przykrywając ściereczką.

3. Tak przygotowane bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 170 stopni na 20 minut.

 

Sposób przygotowania twarogu:

1. W misce łączymy twaróg, posiekaną rzodkiewkę i ogórka, pokrojoną paprykę, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu.

 

2. Ostudzone bułki kroimy na połówki. Bułki smarujemy masłem, na dołach układamy cykorię, następnie pastę twarogową, pomidory i przykrywamy górną częścią bułki. 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat