Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
twaróg
200 g -
Przyprawa do twarogu
1 łyżeczka -
ogórek
1/2 sztuki -
rzodkiewki
4 sztuki -
papryka czerwona
1/2 sztuki -
cykoria
4 liście -
pomidor malinowy
1 sztuka -
masło
1 łyżka
Przepis na bułki maślane:
-
mąka pszenna
1/2 szklanki -
drożdże świeże
10 g -
masło
80 g -
mleko 3,2%
1/2 szklanki -
cukier
1 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1/2 łyżeczki -
masło
100 g -
jajka duże
2 sztuki -
Czarnuszka nasiona Prymat
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami
Sposób przygotowania bułek:
1. Mleko, drożdże, cukier wymieszać, dodać jajka i zimne masło wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski.
2. Formujemy kulki, spłaszczamy, posypujemy czarnuszką i zostawiamy do wyrośnięcia na stolnicy przykrywając ściereczką.
3. Tak przygotowane bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 170 stopni na 20 minut.
Sposób przygotowania twarogu:
1. W misce łączymy twaróg, posiekaną rzodkiewkę i ogórka, pokrojoną paprykę, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu.
2. Ostudzone bułki kroimy na połówki. Bułki smarujemy masłem, na dołach układamy cykorię, następnie pastę twarogową, pomidory i przykrywamy górną częścią bułki.
Komentarze (0)