Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami
Sposób przygotowania bułek:
1. Mleko, drożdże, cukier wymieszać, dodać jajka i zimne masło wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski.
2. Formujemy kulki, spłaszczamy, posypujemy czarnuszką i zostawiamy do wyrośnięcia na stolnicy przykrywając ściereczką.
3. Tak przygotowane bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 170 stopni na 20 minut.
Sposób przygotowania twarogu:
1. W misce łączymy twaróg, posiekaną rzodkiewkę i ogórka, pokrojoną paprykę, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu.
2. Ostudzone bułki kroimy na połówki. Bułki smarujemy masłem, na dołach układamy cykorię, następnie pastę twarogową, pomidory i przykrywamy górną częścią bułki.