Jajecznica z szynką, kukurydzą i waflami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • szynka gotowana

  • kukurydza w puszce

  • masło

  • wafle ryżowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

składniki: 6 jajek
4-6 plasterków szynki gotowanej
1 puszka kukurydzy konserwowej 400g
1 cebula cukrowa
1 łyżka masła
do smaku: sól, pieprz ziołowy, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

sposób przygotowania: Cebulę obrałam, posiekałam w drobną kostkę. Szynkę także pokroiłam drobno. Na teflonowej patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam wędlinę i cebulę, smażyłam mieszając kilka minut. Dodałam osączoną kukurydzę i przyprawiłam do smaku solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Wbiłam jajka i smażyłam razem mieszając aż się ścięły. Podałam z waflami ryżowymi. Pyszne, pożywne śniadanie dla 3 osób!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 05.04.2012 10:08
ciekawa
Misia90 01.09.2011 12:12
ekstra
Marysia 01.09.2011 11:59
super
Karolina69 01.09.2011 11:52
fajne
Ewa111 30.07.2011 16:10
ciekawe co by powiedziała moja rodzinka na taką jajecznicę
Agnieszka_B 12.05.2011 20:12
takiej jajecznicy nie jadłam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat