Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
croissant
2 sztuki -
jajka duże
2 sztuki -
chudy boczek
3 plastry -
Przyprawa do jajek
1 łyżeczka -
rukola
1 garść -
pomidor malinowy
1 sztuka -
cebula czerwona
1 sztuka -
awokado
1/2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Croissant z boczkiem, jajkiem i pomidorami
1. Na patelni na maśle smażymy bekon z każdej strony i przekładamy ręcznik papierowy.
2. Na tej samej patelni smażymy jajka sadzone tak, aby żółtko było płynne i doprawiamy do smaku Przyprawą do jajek Prymat.
3. Croissanty przecinamy na pół i grillujemy na patelni, smarujemy połówki rozgniecionym awokado, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę, bekon, jajka i przykrywamy górną częścią.
4. Przepyszne śniadanie gotowe!
Komentarze (1)