Croissant z boczkiem, jajkiem i pomidorami

Croissant z boczkiem, jajkiem i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Croissant, czyli francuski rogalik z kruchego ciasta, kojarzy Wam się jedynie na słodko z dodatkiem ulubionego dżemu lub masła? Taką wersję uwielbiam, jednak nie ukrywam, że opcja wytrawna, czyli croissant z szynką i serem również przypadła mi do gustu. Sprawdźcie i przygotujcie pyszne śniadanie w paryskim stylu w swoim domu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • croissant

    2 sztuki
  • jajka duże

    2 sztuki
  • chudy boczek

    3 plastry
  • Przyprawa do jajek

    1 łyżeczka
  • rukola

    1 garść
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • awokado

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.     Na patelni na maśle smażymy bekon z każdej strony i przekładamy ręcznik papierowy.

 

2.     Na tej samej patelni smażymy jajka sadzone tak, aby żółtko było płynne i doprawiamy do smaku Przyprawą do jajek Prymat. 

3.     Croissanty przecinamy na pół i grillujemy na patelni, smarujemy połówki rozgniecionym awokado, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę, bekon, jajka i przykrywamy górną częścią.

4.     Przepyszne śniadanie gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat