Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissant z boczkiem, jajkiem i pomidorami

5.0
(79)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Croissant, czyli francuski rogalik z kruchego ciasta, kojarzy Wam się jedynie na słodko z dodatkiem ulubionego dżemu lub masła? Taką wersję uwielbiam, jednak nie ukrywam, że opcja wytrawna, czyli croissant z szynką i serem również przypadła mi do gustu. Sprawdźcie i przygotujcie pyszne śniadanie w paryskim stylu w swoim domu.

Składniki:

Składniki:

croissant 2 sztuki
jajka duże 2 sztuki
chudy boczek 3 plastry
Przyprawa do jajek 1 łyżeczka
rukola 1 garść
pomidor malinowy 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
awokado 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Croissant z boczkiem, jajkiem i pomidorami

1.     Na patelni na maśle smażymy bekon z każdej strony i przekładamy ręcznik papierowy.

 

2.     Na tej samej patelni smażymy jajka sadzone tak, aby żółtko było płynne i doprawiamy do smaku Przyprawą do jajek Prymat. 

3.     Croissanty przecinamy na pół i grillujemy na patelni, smarujemy połówki rozgniecionym awokado, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę, bekon, jajka i przykrywamy górną częścią.

4.     Przepyszne śniadanie gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdrowomaniak 14.12.2022 20:49
Uwielbiam wytrawne croissanty. Byłem sceptycznie nastawiony, kiedy pierwszy raz przyszło mi spróbować, ale od tamtej pory je ubóstwiam!
Doradca Smaku 15.12.2022 13:03
Bardzo miło mi to widzieć! :) Pozdrawiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak