Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na grzankach
Grzanki z jajkami sadzonymi i dodatkami są bardzo apetyczną propozycją śniadaniową. Zamiast sera feta możecie użyć plastrów mozzarelli lub ulubionego sera żółtego. Kładąc go na ciepłych jajkach sadzonych całość zyska wspaniałego smaku.
1. Na patelni na maśle smażymy pokrojoną cebulę, czosnek, dodajemy szpinak, suszone pomidory, mieszamy i doprawiamy do smaku.
2. Szpinak przedkładamy do miski, a na tej samej patelni smażymy jajka sadzone doprawiając do smaku przyprawą do jajek.
3. Na ciepłych grzankach (które najlepiej upiec w piekarniku 180 stopni 5-10 minut w zależności od tego jaki stopień upieczenia chcecie uzyskać) układamy szpinak, jaka sadzone, pozostały szpinak , posypujemy serem feta i oregano.
Smacznego!