Gulasz z indykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    40 dag
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula biała

    2 szt
  • Bazylia suszona Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa do gyrosa

    2 łyżki
  • Makaron kolanka

    30 dag
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyżki
  • oregano

    1 szczypta
  • papryka zielona

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka pokroic w kostkę wymieszac z przyprawą do gyrosa i podsmazyć na patelni. W rondlu zagotować 2 szklanki wody. Dodać indyka i reszte skąłdników pokrojonych w kostkę. Cebule wcześniej podsmażyć. Doprawic do smaku i dusic ok 25 min. W tym czasie ugotować makaron al dennte.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 24.02.2012 17:02
świetnie wygląda
olkaaa 11.01.2012 07:35
chętnie spróbuję
jolaxa1 19.10.2011 23:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat