Guacamole z awokado wg Roberta Makłowicza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1
  • Kolendra cała Prymat

  • sok z cytryny

    1 łyzeczka
  • pomidor

  • cebula

  • sól do smaku

  • papryczka chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Guacamole z awokado wg Roberta Makłowicza foto
Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę, łyżką wyjmujemy miąższ do miski .
Krok 2 - Guacamole z awokado wg Roberta Makłowicza foto
Skrapiamy sokiem z cytryny, by miąższ nie ściemniał.Miąższ zgniatamy widelcem lub miksujemy na gładką masę.
Krok 3 - Guacamole z awokado wg Roberta Makłowicza foto
Dodajemy drobniutko pokrojone chilli, obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone w kosteczkę pomidory, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę . Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.
Krok 4 - Guacamole z awokado wg Roberta Makłowicza foto
Masę przekładamy do miseczek z awokado , dekorujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martyna94 14.10.2013 19:04
fajny pomysł , wykorzystam
cukiereczek 14.10.2013 18:28
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat