Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa-krem z krewetkami

5.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 300 g
awokado 2 szt.
włoszczyzna 400 g
brokuły 500 g (mrożone)
papryczka chili 1 szt.
limonka 1 szt.
kolendra 1 pęczek
ksylitol 1 łyżeczka
miód lipowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa-krem z krewetkami

Krewetki obficie skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy drobno posiekaną kolendrę, ksylitol, papryczkę chilli i odstawiamy na pół godziny. Brokuły i włoszczyznę gotujemy do miękkości warzyw.
Avocado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę i umieszczamy w naczyniu blendującym razem z brokułami i włoszczyzną, doprawiamy pieprzem. Przekładamy zawartość do garnka, gotujemy na małym ogniu, dodając miód i pół szklanki wody. Po zagotowaniu wlewamy nasz krem do talerzy, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego i dodajemy zamarynowane krewetki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.06.2018 22:23
Zupa krem z krewetkami wygląda bajecznie ,kusi swoim smakiem i wyglądem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak