Przepis i sposób przygotowania na: Chilli Con Carne z Guacamole i sosem jogurtowym z szałwią
Wołowinę dusimy na patelni z kminem, mieloną kolendrą, ostrą papryką i miodem. Dosypujemy obraną i startą na grubym oczku na tarce marchewkę. Dodajemy posiekany ząbek czosnku. Dusimy do momentu, aż cały płyn odparuje. Cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło. Przygotowujemy guacamole, dojrzałe awokado przekrajmy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem do momentu powstania pasty. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli, pokrojona w drobną kosteczkę cebulę, posiekany czosnek, świeżą kolendrę, sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Jogurt mieszamy z szałwią i grubo mielonym pieprzem.
Przepis pochodzi od: GACA SYSTEM