Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
filet z łososia
150 gramów -
awokado
2 sztuki -
limonka
1 sztuka -
papryczka chili
1 sztuka -
pomidor
0,5 sztuki -
cebula
0,5 sztuki -
kolendra
1 pęczek -
bakłażan
30 gramów -
cukinia
30 gramów -
papryka
20 gramów
Przepis i sposób przygotowania Pieczony łosoś na grillowanych warzywach z sosem z awokado i limonki
Łososia pieczemy w temperaturze 180°C przez 12 minut. Bakłażana, cukinię i paprykę kroimy w plastry i grillujemy. Awokado miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji, dodajemy sok z limonki. Pomidora obieramy ze skórki i drylujemy. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę, papryczkę i kolendrę drobno siekamy i łączymy z awokado i pomidorem. Dokładnie mieszamy.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (1)