Pieczony łosoś na grillowanych warzywach z sosem z awokado i limonki

Pieczony łosoś na grillowanych warzywach z sosem z awokado i limonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Ciekawa, letnia propozycja na obiad. Delikatny łosoś i grillowane warzywa idealnie się komponują w połączeniu z sosem powstałym z awokado i limonki. Jeśli chcesz, łososia możesz także wrzucić na grilla. Danie to doskonale sprawdzi się na letnie popołudnie przy grillu - oczywiście w gronie najbliższych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filet z łososia

    150 gramów
  • awokado

    2 sztuki
  • limonka

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • pomidor

    0,5 sztuki
  • cebula

    0,5 sztuki
  • kolendra

    1 pęczek
  • bakłażan

    30 gramów
  • cukinia

    30 gramów
  • papryka

    20 gramów
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczony łosoś na grillowanych warzywach z sosem z awokado i limonki

Łososia pieczemy w temperaturze 180°C przez 12 minut. Bakłażana, cukinię i paprykę kroimy w plastry i grillujemy. Awokado miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji, dodajemy sok z limonki. Pomidora obieramy ze skórki i drylujemy. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę, papryczkę i kolendrę drobno siekamy i łączymy z awokado i pomidorem. Dokładnie mieszamy.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 18.07.2018 21:43
Pyszny pieczony łosoś;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat