Gnocchi z pietruszką, bazylią,oregano i serem owczym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    800 g
  • mąka ziemniaczana

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

    1/2 łyzeczki
  • bazylia

    10 listków
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • ser

    50 g/owczy długodojrzewajacy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
Ugotowane studzimy i wraz z ziołami i serem mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy jajko, mąkę i wyrabiamy na gładkie ciasto.
Moje młode ziemniaki dobrze się sprawdziły i kluski wyszły pyszne.
Dłonią robimy wałeczek na stole i kroimy po ukosie, wrzucamy na gotującą się wodę i czekamy aż wypłyną po tym czasie po 1min wyciągamy, ja podaję s sosem pomidorowym lub posypane serem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 17.07.2014 16:08
bardzo apetycznie wyglądają
Renata22 17.07.2014 14:28
kapitalne danie!
Lidzia 17.07.2014 08:58
Moja córka je uwielbia.
Katarzyna59 16.07.2014 18:42
przepyszne,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat