Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazda z mięsem i serem pleśniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spagetti 250 gram
mięso mielone 250 gram
czosnek 2 ząbki
pomidor 3 szt
cebula 1 szt
papryka 1/2 szt
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 4 łyżki
bazylia świeża
sól
pieprz
pesto czerwone 1 łyżka
camembert 1/5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazda z mięsem i serem pleśniowym

Makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Makaron gotujemy na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Makaron gotujemy na samym końcu aby był gorący jak będziemy podawać. Mięso smażymy na oleju dodajemy pokrojona cebulę i czosnek. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojona na bardzo małe kawałki paprykę i pomidory, przyprawiamy do smaku przyprawą do spaghetti, sola i pieprzem oraz bazylią suszoną. Przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień, pod koniec dodajemy pesto i chwilę jeszcze dusimy. Makaron wykładamy na talerz robiąc gniazda, około 4-5 i na każdym gnieżdzie wykładamy sos mięsny. Ser kroimy na mniejsze kawałki i podajemy na gorącym makaronie. Przyzdabiamy świerzą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 01.11.2013 21:26
swietne i z pomyslem
Margo1 20.05.2013 22:26
jak dla mnie bomba
Tomek13 27.01.2013 21:49
smaczne
Rafał10 08.01.2013 19:53
ślicznie podane :)
Marta1986 08.01.2013 16:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak