Frittata ze szparagami i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 jajek
  • szparagi zielone

    15 sztuk
  • cukinia

    1 mała
  • sól i pieprz

    1 do
  • czubrica zielona

    1/2 łyżeczki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • koperek

    1/3 pęczku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Frittata ze szparagami i cukinią  foto

Cukinię ścieram na race jarzynowej.
Krok 2 - Frittata ze szparagami i cukinią  foto
Szparagi myję kroję na kawałki i gotuję w osolonej wodzie aldente około 3 minuty.
Krok 3 - Frittata ze szparagami i cukinią  foto
Jajka ubijam zrobiłam to mikserem, dodaję sól, pieprz, czubrycę startą cukinię, szparagi, pokrojony koperek, mieszam. Na patelni rozpuszczam masło, wylewam masę jajeczną i wstawiam do piekarnika temp 170 stopni na 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.08.2015 16:23
Nie robiłam jeszcze takiej potrawki
paula191919 17.06.2015 09:41
coś innego i bardzo smakowitego
Alex_M 11.06.2015 07:35
takie danie to chętnie bym zjadła :)
gosia56 07.06.2015 09:37
Pyszne jedzonko;)
Hrabina w kuchni 06.06.2015 22:04
Pyszne danie :)
fotoviderek 06.06.2015 18:41
Super danie :)
R'n'G Kitchen 06.06.2015 16:06
Przepysznie wygląda <3
Mniam 06.06.2015 11:37
Coś pysznego! Zjadłabym z przyjemnością :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat