Frittata z łososiem i kozim serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • kremowy kozi ser

    50 g
  • cebula biała

    1/2
  • ząbek czosnku

  • masło

    łyżka
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • łosoś

    200 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
1. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy do momentu, aż cebula ładnie się przyrumieni.
2. Łososia kroimy na większe kawałki i chwilę smażymy razem z cebulą.
3. Łosoś dość szybko się smaży, więc po kilku minutach powinien być już gotowy. Dodajemy ząbek czosnku, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. Smażymy jeszcze przez parę minut, aby smaki się połączyły.
4. Następnie wlewamy roztrzepane jajka, posypujemy obficie grubo posiekaną natką pietruszki oraz kawałkami koziego sera.Smażymy przez minutę, następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni, pieczemy bez przykrycia przez ok.12 minut, do czasu aż masa będzie ścięta
5. Frittatę można również z powodzeniem przygotować w całości na patelni, jeśli nie mamy do dyspozycji piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 04.08.2013 08:46
idealne , na kolacje
V_kuchareczka 11.07.2013 08:31
świetny przepis, muszę koniecznie wypróbować
kokoszka 10.07.2013 22:38
pyszności dla mnie
ssylwiaa 10.07.2013 22:04
rewelacyjne danie! ;)
angelika14 10.07.2013 21:52
taką frittatę mogłabym jeść codziennie, wygląda przepysznie
lee-aa 10.07.2013 20:52
Rewelacja :) moje smaki :)
Olga_SK 10.07.2013 20:18
Wygląda naprawdę apetycznie!
reniatka 10.07.2013 19:56
bardzo smakowite zjadłabym cos takiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat