Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z łososiem i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
kremowy kozi ser 50 g
cebula biała 1/2
ząbek czosnku
masło łyżka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
łosoś 200 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z łososiem i kozim serem

Przygotowanie:
1. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy do momentu, aż cebula ładnie się przyrumieni.
2. Łososia kroimy na większe kawałki i chwilę smażymy razem z cebulą.
3. Łosoś dość szybko się smaży, więc po kilku minutach powinien być już gotowy. Dodajemy ząbek czosnku, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. Smażymy jeszcze przez parę minut, aby smaki się połączyły.
4. Następnie wlewamy roztrzepane jajka, posypujemy obficie grubo posiekaną natką pietruszki oraz kawałkami koziego sera.Smażymy przez minutę, następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni, pieczemy bez przykrycia przez ok.12 minut, do czasu aż masa będzie ścięta
5. Frittatę można również z powodzeniem przygotować w całości na patelni, jeśli nie mamy do dyspozycji piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 04.08.2013 08:46
idealne , na kolacje
V_kuchareczka 11.07.2013 08:31
świetny przepis, muszę koniecznie wypróbować
kokoszka
kokoszka 10.07.2013 22:38
pyszności dla mnie
ssylwiaa 10.07.2013 22:04
rewelacyjne danie! ;)
angelika14 10.07.2013 21:52
taką frittatę mogłabym jeść codziennie, wygląda przepysznie
lee-aa 10.07.2013 20:52
Rewelacja :) moje smaki :)
Olga_SK 10.07.2013 20:18
Wygląda naprawdę apetycznie!
reniatka 10.07.2013 19:56
bardzo smakowite zjadłabym cos takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak