Foccacia z pomidorkami koktajlowymi

Foccacia z pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    80 gramów
  • mąka tortowa

    500 gramów
  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

    1-2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    300 mililitrów
  • pomidorki koktajlowe

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć i zalać ciepłą wodą. Wsypać cukier i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką.

Następnie do miski przesiać sypkie składniki. Połączyć z rozczynem drożdżowym i uformować kulę. Polać oliwą, dosypać mąki i odstawić na kilkanaście minut w ciepłe miejsce.

Następnie uformować placek prostokątny, ponakłuwać go widelcem. Posypać  sola morską. Pomidorki koktajlowe pokroić na kawałki, cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Składniki ułożyć na cieście i piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 22.02.2012 23:07
super
IlonaAlbertos 25.12.2010 20:41
Wygląda bardzo apetycznie :)
Jolanta40 15.12.2010 21:47
jak fajnie wygląda
Kate131 15.12.2010 10:42
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat