Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po grecku

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową myję, obcinam końcówki. Czosnek obieram i drobno siekam. Na dużej głębokiej patelni rozgrzewam tłuszcz (np. oliwę). Po chwili na patelnię dodaję posiekany czosnek i całość podsmażam ok. 30 sekund. Następnie dodaję umytą i przygotowaną fasolkę.
Krok 1 - Fasolka po grecku foto
2
Wlewam pół szklanki wody. Całość duszę pod przykryciem na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając, aż fasolka będzie miękka.
Krok 2 - Fasolka po grecku foto
3
W razie czego należy dolać więcej wody. Na koniec doprawiam danie do smaku solą oraz posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Fasolka po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak