Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka 0,5 kg
woda 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 2 szczypty
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 puszka mała
szynka wędzona 3 plastry
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
papryczka chili 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku na ostro

Fasolkę jaś nową nie musimy moczyć, starą moczymy w wodzie przez całą noc. Fasolkę jaś gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Nowa fasolka gotuje się bardzo szybko, dodajemy pod koniec przyprawy. Mąkę i przecier pomidorowy również, jeszcze chwilkę pogotujemy pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka, dobra jest również na kolejne dni. Jak mamy nieco więcej możemy zawekować w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 25.04.2014 22:15
bardzo lubię
Lis 25.04.2014 18:16
Ekstra taka fasolka:)
Róża1 25.04.2014 17:35
bardzo pyszna , moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak