Przepis i sposób przygotowania na: Fajitas z kurczakiem
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę:
Kolendrę rozbijamy dokładnie w moździerzu.
Do miseczki dodajemy olej rzepakowy i wszystkie przyprawy: ostrą i słodką paprykę, cynamon, kminek mielony, kurkumę, kolendrę, cukier brzozowy, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Oczyszczonego ze ścięgien i włókien kurczaka kroimy w paski i nacieramy je przygotowaną marynatą.
Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Na koniec dodajemy 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy całość solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
* nie dodajemy już oleju, gdyż ten został użyty do marynaty
Życzę smacznego! :)