Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
nasiona chia
10 g (1 łyżka) -
mleczko kokosowe
22 ml (1 i 1/2 łyżki) -
mleko migdałowe
87 ml (ok. 1/3 szklanki) -
daktyle świeże
38 g (ok. 1 i 1/2 szt.) -
borówka amerykańska
78 g (ok. 1/2 szklanki)
Przepis i sposób przygotowania Drugie śniadanie: Kokosowy pudding chia z daktylami i borówkami
1. W garnku umieść oba mleka, nasiona chia, posiekane daktyle i gotuj na wolnym ogniu do czasu, aż pudding zgęstnieje.
2. Przełóż pudding do miseczki. Na wierzchu ułóż owoce.
* Pudding możesz również przygotować na zimno. Wtedy należy umieścić wszystkie składniki w naczyniu i wymieszać intensywnie trzepaczką. Gotowy pudding należy odstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po godzinie warto ponownie wymieszać wszystkie składniki, aby nasiona nie opadły na dno.![]()
Komentarze (0)