Śniadanie: Czekoladowa komosanka na mleku migdałowym z truskawkami

Śniadanie: Czekoladowa komosanka na mleku migdałowym z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta Hashimoto | Dzień 2 | Śniadanie

Przepis na czekoladową komosankę na mleku migdałowym z truskawkami. Komosa ryżowa, podobnie jak kasza jaglana, ma uniwersalny smak, dzięki czemu doskonale sprawdza się zarówno w daniach wytrawnych, jak i tych na słodko. Komosanka stanowi zatem świetną alternatywę dla tradycyjnej owsianki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • quinoa - komosa ryżowa biała sucha

    67 g (ok. 4 i 1/2 łyżki)
  • mleko migdałowe

    279 ml (ok. 1 szklanka)
  • mrożone truskawki

    145 g (ok. 1 szklanka)
  • migdały

    9 g (ok. 1/2 łyżki)
  • kakao

    4 g (ok. 2 łyżeczki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Śniadanie: Czekoladowa komosanka na mleku migdałowym z truskawkami

1. Komosę gotuj w mleku z dodatkiem kakao przez około 15 minut.

2. Mrożone owoce włóż do garnka i podgotuj chwilę, a następnie zblenduj.

3. Orzechy posiekaj.

4. Kaszę przełóż do miseczki, polej sosem i posyp orzechami.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat