Śniadanie: Gryczanka z bananem i borówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta wegetariańska | Dzień 1 | Śniadanie

Karina Białek, dietetyk aplikacji Peater:

"Kasza gryczana kojarzy Ci się jedynie z wytrawnym daniem? Spróbuj jej wersji na słodko np. z dodatkiem owoców jagodowych, które są źródłem przeciwutleniaczy, dzięki czemu chronią nas przed wolnymi rodnikami, z którymi mamy kontakt w codziennym środowisku.”

Ten i wiele innych przepisów na zdrowe i smaczne śniadania znajdziesz w Diecie Wegetariańskiej, dostępnej w aplikacji dietetycznej Peater.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    48 g (4 łyżki)
  • mleko spożywcze 2%

    250 ml
  • banan

    1 szt. (ok. 110 g)
  • borówka amerykańska

    18 g (1 łyżka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotuj kaszę w mleku przez około 15 minut i przełóż do miseczki.

2. Owoce pokrój i dodaj do kaszy.

3. Wymieszaj wszystkie składniki.

Doradca Smaku
Pamiętaj o myciu owoców, również tych, które obierasz ze skórki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat